//Przepis na mleko kokosowe, domowym sposobem

Przepis na mleko kokosowe, domowym sposobem

Mleko kokosowe stało się ostatnio u  nas modne. Osoby które nie piją mleka krowiego z różnych powodów, czy to ideologicznych czy zdrowotnych często musi skusić się na mleko roślinne. Fakt, można kupić mleko kokosowe w sklepie, ale jak pokazał test mlek kokosowych nie łatwo znaleźć dobry napój który ma krótki skład.

Pamiętajmy że mleko kokosowe, posiada w sobie wiele dobrych rzeczy, jedna porcja zaspokaja dzienną porcje na mangan, miedź oraz fosfor i magnez. Mleko kokosowe: wpływ na poziom cholesterolu i zdrowie układu krwionośnego. 

 

Jeżeli masz trochę czasu, chcesz wiedzieć co pijesz oto prosty sposób na przygotowanie mleka kokosowego.

Będziesz potrzebować

  • Składniki:
    1 szklanka wiórek kokosowych
    4 szklanki wody niegazowanej

To do dzieła:

Wodę podgrzej, ale tak by nie doszło do wrzenia, następnie należy wrzucić wiórki. Masę wrzucić do blendera. Gdy powstanie nam jednolita masa, przeciskamy przez sitko, lub gazę. Gdyby masa była za gęsta, można trochę dolać wody.

Następnie przelewamy do osobnego naczynia i smacznego 🙂

Uwaga przechowywać w lodówce.

 

Polub nas na Fb, udostępnij, komentuj Dzięki 🙂

Dodaj komentarz

Toggle Sliding Bar Area

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.