Wegański pasztet pieczarkowy

Wegański pasztet pieczarkowy
2018 02 15 04.52.09 1 Wegański pasztet pieczarkowy
Wegański pasztet pieczarkowy

Czy Pasztet musi być mięsny? Nie zawsze! Poniżej przedstawiamy wegański pasztet pieczarkowy

Co będziesz potrzebował:
Składniki:
500g pieczarek
ząbek czosnku
2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej
3/4szklanki zmielonych orzechów
0,5 łyżeczki suszonego tymianku
0,5 łyżeczki wędzonej papryki
0,5 łyżeczki suszonego majeranku
olej
Kiedy już zgromadzisz wszystkie produkty, oto co należy zrobić:
Pieczarki pokroić na ćwiartki. Smażyć na niewielkiej ilości oleju przez 8minut. Kiedy pieczarki będą złociste dodać posiekany czosnek i smażyć jeszcze przez minutę.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. W dużej misce połączyć wszystkie składniki, dodać usmażone pieczarki i zblendować na gładką masę.
Keksówkę posmarować olejem i dno posypać zmielonymi orzechami. Wlać masę i wstawić do piekarnika. Piec przez 45minut.
Przepis pochodzi od Nikoli Lewandowskiej.

Dołącz do nas na Google +

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz